Payment solution
Recommended products
Certificate
SSL Certificate
Product Details


He 46

Stock: 20 db
He 46
2 500 Ft
Méret/cm:
29.7 – 42
A nyomat alapanyaga:
Papír
Alkotó:
Vincze Ferenc
Technika:
Grafitceruza
Időszak:
II világháború
Alkalmazás:
Katonai

Heinkel 46 Magyar Királyi Légierő

 • 1942 augusztus 17-én a 3/2-es közfelderítő század Heinkel 46-os típusú felderítő gépe, megfigyelő bevetésre szállt fel az Amasovkai repülőtérről, fedélzetén Szoó Lajos szakaszvezető pilótával és Török József főhadnaggyal. A bevetés célja a Sztorosevoje és Korotoják közötti terület harcászati felderítése volt. Biztosításként Héja vadászgépek kísérték a felderítőket. Mint az várható volt, szovjet vadászgépek jelentek meg a légtérben és rátámadtak a kötelékre. Az első támadást a magyar vadászok sikeresen elhárították, de a felderítést sikeresen végrehajtó Heinkelnek már fedezet nélkül kellett megtennie a visszautat. Három LaGG-3-as vette észre és támadta meg a védtelennek tűnő felderítőgépeket. Egyenlőtlen küzdelemben bátran és kitartóan harcolt a magyar személyzet, és kihasználva gépük fordulékonyságát egymás után hárították el a vadászok rácsapásait. Az egyik LaGG szembe támadást hajtott végre és a két gép kölcsönösen tűzet nyitott egymásra, aminek következtében a LaGG-ot több találat is érte. A kiforduló vadászgépet a megfigyelő is tűz alá vette, ezt követően a már füstölő LaGG lezuhant. Két társa kivált a harcból, magára hagyva a könnyű prédának tűnő, de harapósnak bizonyuló felderítő gépet. Hazatérve a Heinkel törzsén öt találatot számoltak össze szerelői. Ugyanez a személyzet szeptember 12-én, hasonló körülmények között egy Jak-7-es vadászgép felett aratott győzelmet, ezzel háromra emelkedett a század légigyőzelmeinek száma.

  Kérjük mielőtt véglegesítené a kiválasztott kép megrendelését, ellenőrizze, hogy milyen technikával készüljön el a nyomat. Ezt a minta kép jobb oldalán látható információk alatti "nyomatatási technika" legördülő menűjében tudja kiválasztani.

  Mi a Giclée?
  A Giclée (ejtsd: zsiklé) francia szó, jelentése: fröcsköl. Az elérhető legmagasabb nyomtatási minőséget jelenti, tintasugaras nyomtatási technikával, savmentes, archív alapanyagokra. Előnyei:
  - Színhelyesség. Az új Canon LUCIA PRO tinták mikrokapszulás alapanyagával a színkezelés magasabb szintre került. A kalibrált nyomtatónak és monitornak köszönhetően színhelyes környezetben készülnek el a képek.
  - Hosszú élettartam. A Canon LUCIA PRO tintáit és a Hahnemühle cég savmentes, archív anyagait használva a nyomatok akár 150 évig is fakulásmentesek maradnak.

  12 SZÍN NYOMÁS
  A Canon PRO-4000 nyomatató 12 színű LUCIA PRO tintarendszerének köszönhetően, élénk színeket, mély feketét és kiemelkedő minőségű nyomtatást biztosít. Lenyűgöző színskála és lélegzetelállító tónusok jellemzik ezt az eljárást.

  Vászon nyomat:

  A festmény eredeti, teljes méretében készülnek (50 x 70 cm) és ezek a nyomatok közelítik meg leginkább az eredeti festmény hangulatát, látványát . Ezek nyomatok hagyományos keretbe vagy vakrámába egyaránt belehelyezhetőek. A Canon PRO-4000 nyomatató 12 színű LUCIA PRO tintarendszerének köszönhetően, élénk színeket, mély feketét és kiemelkedő minőségű nyomtatást biztosít. Lenyűgöző színskála és lélegzetelállító tónusok jellemzik ezt az eljárást.

 • Stock
  20 db
  Article No.
  278328
WebShop System