Kategóriák
Fizetési megoldás
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Me-210Ca-1

Raktárkészlet: 20 db
Me-210Ca-1
2 500 Ft
Méret/cm:
29,7 – 42
A nyomat alapanyaga:
Papír
Alkotó:
Vincze Ferenc
Technika:
Akril festmény
Időszak:
II világháború
Alkalmazás:
Katonai

Me-210Ca-1 Magyar Királyi Légierő

 • A 102/2.,,Tigris"gyorsbombázó század gépei, 1944 október 30-án, késő délután bevetésre indultak a Szeged felől Kiskunfélegyháza felé tartó szovjet páncélosok ellen. A szovjet csapatlégvédelem eltalálta a Z1+07 jelű Me-210Ca-1 típusú gépet, melynek személyzete Kovács József szakaszvezető pilóta és Villám Mihály tizedes lövész voltak. Villám tizedes a nyakán sebesült meg és kiugrott az égő repülőből, de a kis magasság miatt már nem nyílt ki az ejtőernyője és halálra zúzta magát. A tragédia nem messze történt a Villám család kertjétől, Villám Mihály helyszínre siető fivére, felismerte a halottban saját testvérét. Édesapja és testvére a helyszínen temette el Mihályt, majd a háború után kecskeméti temetőben helyezték végső nyugalomra. A súlyosan sérült Me-210 pilótája megpróbálta elérni a saját vonalakat, de Kecskeméttől nyugatra a Benda család szőlőjében kénytelen volt hasra szállni. Az égő roncsot már nem tudta elhagyni és repülő hősi halált halt. Kovács szakaszvezetőt ideiglenesen a gépe mellett temették el, később Ő is a kecskeméti temetőben nyert végső nyughelyet.

  Kérjük mielőtt véglegesítené a kiválasztott kép megrendelését, ellenőrizze, hogy milyen technikával készüljön el a nyomat. Ezt a minta kép jobb oldalán látható információk alatti "nyomatatási technika" legördülő menűjében tudja kiválasztani.

  Mi a Giclée?
  A Giclée (ejtsd: zsiklé) francia szó, jelentése: fröcsköl. Az elérhető legmagasabb nyomtatási minőséget jelenti, tintasugaras nyomtatási technikával, savmentes, archív alapanyagokra. Előnyei:
  - Színhelyesség. Az új Canon LUCIA PRO tinták mikrokapszulás alapanyagával a színkezelés magasabb szintre került. A kalibrált nyomtatónak és monitornak köszönhetően színhelyes környezetben készülnek el a képek.
  - Hosszú élettartam. A Canon LUCIA PRO tintáit és a Hahnemühle cég savmentes, archív anyagait használva a nyomatok akár 150 évig is fakulásmentesek maradnak.

  12 SZÍN NYOMÁS
  A Canon PRO-4000 nyomatató 12 színű LUCIA PRO tintarendszerének köszönhetően, élénk színeket, mély feketét és kiemelkedő minőségű nyomtatást biztosít. Lenyűgöző színskála és lélegzetelállító tónusok jellemzik ezt az eljárást.

  Vászon nyomat:

  A festmény eredeti, teljes méretében készülnek (50 x 70 cm) és ezek a nyomatok közelítik meg leginkább az eredeti festmény hangulatát, látványát . Ezek nyomatok hagyományos keretbe vagy vakrámába egyaránt belehelyezhetőek. A Canon PRO-4000 nyomatató 12 színű LUCIA PRO tintarendszerének köszönhetően, élénk színeket, mély feketét és kiemelkedő minőségű nyomtatást biztosít. Lenyűgöző színskála és lélegzetelállító tónusok jellemzik ezt az eljárást.

 • Raktárkészlet
  20 db
  Cikkszám
  203986
Webáruház készítés