Kategóriák
Fizetési megoldás
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Iljusin Il-2

Raktárkészlet: 20 db
Iljusin Il-2
2 500 Ft
Méret/cm:
29,7 – 42
A nyomat alapanyaga:
Papír
Alkotó:
Vincze Ferenc
Technika:
Akril festmény
Időszak:
II világháború
Alkalmazás:
Katonai

Iljusin Il-2 

 • 1945 március-22-én Jevgenyij Pavlovics Kartasov alhadnagy pilóta, és Vladimír Alexejevics Gladkov őrmester fedélzeti lövész, A 17. Légihadsereg, 10. Csatarepülő Hadtest, 306. Csatarepülő Hadosztály, 951. Csatarepülő Ezredből indult bevetésre. A tizenegy Il-2-esből, és fedezetükre szolgáló hat La-5-ös vadászrepülőgépből álló kötelék Bakonyoszlop környéki célpontok támadására kapott parancsot. Köteléküket a célkörzet közelében erős légvédelmi tűz fogadta, melyben Kartasov alhadnagy gépe találatot kapott. A sérült Il-2-essel balra kivált társai mellől és megpróbált visszajutni a szovjet csapatok által ellenőrzött területre, sikertelenül. Dudar közelében az Il-2-es a földbe csapódott. Az egység tagjai egy ejtőernyőt láttak, mellyel valószínűleg Kartasov pilóta hagyta el sikeresen a sérült vadászbombázót. Gladkov őrmester fedélzeti lövész további sorsa ismeretlen, de neve szerepel a 10.Csatarepülő Hadtest veszteség listáján. A magyar roncskutatók az Orosz Trizna roncskutató csoporttal közösen az 1.Magyar-Orosz Roncskutató Expedíció keretében 2011 szeptemberében tárták fel a roncsot.

  Kérjük mielőtt véglegesítené a kiválasztott kép megrendelését, ellenőrizze, hogy milyen technikával készüljön el a nyomat. Ezt a minta kép jobb oldalán látható információk alatti "nyomatatási technika" legördülő menűjében tudja kiválasztani.

  Mi a Giclée?
  A Giclée (ejtsd: zsiklé) francia szó, jelentése: fröcsköl. Az elérhető legmagasabb nyomtatási minőséget jelenti, tintasugaras nyomtatási technikával, savmentes, archív alapanyagokra. Előnyei:
  - Színhelyesség. Az új Canon LUCIA PRO tinták mikrokapszulás alapanyagával a színkezelés magasabb szintre került. A kalibrált nyomtatónak és monitornak köszönhetően színhelyes környezetben készülnek el a képek.
  - Hosszú élettartam. A Canon LUCIA PRO tintáit és a Hahnemühle cég savmentes, archív anyagait használva a nyomatok akár 150 évig is fakulásmentesek maradnak.

  12 SZÍN NYOMÁS
  A Canon PRO-4000 nyomatató 12 színű LUCIA PRO tintarendszerének köszönhetően, élénk színeket, mély feketét és kiemelkedő minőségű nyomtatást biztosít. Lenyűgöző színskála és lélegzetelállító tónusok jellemzik ezt az eljárást.

  Vászon nyomat:

  A festmény eredeti, teljes méretében készülnek (50 x 70 cm) és ezek a nyomatok közelítik meg leginkább az eredeti festmény hangulatát, látványát . Ezek nyomatok hagyományos keretbe vagy vakrámába egyaránt belehelyezhetőek. A Canon PRO-4000 nyomatató 12 színű LUCIA PRO tintarendszerének köszönhetően, élénk színeket, mély feketét és kiemelkedő minőségű nyomtatást biztosít. Lenyűgöző színskála és lélegzetelállító tónusok jellemzik ezt az eljárást.

 • Raktárkészlet
  20 db
  Cikkszám
  479535
Webáruház készítés